FBP

Digitale trends
en handige tips

Douglas Berckmoes

Waar hou je best rekening mee als je in 2018 een site wilt laten bouwen? Welke trends zijn er om te volgen, of welke negeer je best? We pikten er vijf uit die volgens ons wel eens bepalend kunnen zijn voor webdesign in 2018. Met ons webplatform Shuttle is je site technisch steeds klaar voor de toekomst. Je wilt toch dat het design dat ook is?

Webdesign

Karel-Jan Vercruysse

Of je er nu iets van kent of niet, dat maakt niets uit, je moét tegenwoordig een mening hebben over GDPR, of je hoort er niet bij. Dat zorgt ervoor dat tijdschriften, blogs en sociale media tegenwoordig uitpuilen van de opinies, infographics en handleidingen over de nieuwe Europese privacywet. Doordat niet iedereen even goed geïnformeerd is, hebben zich intussen heel wat hardnekkige mythes gemanifesteerd. Wij proberen de meest foute te ontkrachten.

Webdesign

Nicholas Foynes

Ruim 75 procent van de Belgen shopt online. En dat percentage blijft groeien, net als de omzet. België is één van de snelste groeiers in Europa op vlak van e-commerce. De omzetcijfers breken elk jaar alle records. In 2018 zal dat niet anders zijn. Met een markt die razendsnel evolueert is het als online ondernemer zaak om bij de pinken te zijn. Verwacht je alvast aan deze 5 e-commerce trends in 2018.

E-commerce

Natasha Callewier

Hoog staan in Google is makkelijker dan je denkt. Dankzij SEA of Search Engine Advertising sta je met weloverwogen online advertenties in 1-2-3 bovenaan de zoekresultaten. Maar de technieken van SEA zitten niet stil: er zijn steeds nieuwe trends en mogelijkheden. Met dank aan Google en hun Google Adwords-tool. We zetten de belangrijkste nieuwigheden voor SEA op een rij.

SEA

Thuy Nguyen

Nieuwsbrieven sturen of e-mailmarketing: het is en blijft een van de meest doeltreffende manieren om je klanten en prospecten warm te maken voor jouw boodschap of product. Tenminste als je het goed aanpakt. Hier zijn de belangrijkste do’s-and-don’ts van een geslaagde e-mailcampagne.

Newsletters

Edith Van Gompel

UX-designers (User Experience) en UI-designers (User Interface) zijn als yin en yang. Waar de ene zorgt voor een maximaal gebruiksgemak van je website of app, zorgt de andere voor een uitnodigende omgeving waar je nooit verdwaalt. Of zoals Jared Spool het zegt: “Good design, when it’s done well, becomes invisible. It’s only when it’s done poorly that we notice it.”

Webdesign

Jeroen Algoet

Je hebt een geniale status, tweet of foto om te posten op je Facebook, Instagram, LinkedIn of Twitter? Super. Maar wanneer zet je die best online? Het juiste tijdstip vinden om zoveel mogelijk mensen te bereiken is goud. Want ook op de sociale media geldt: timing is alles. Wacht nog even met je post, we leggen het uit.

Social media

Klaas Geldof

De tijd van websites als visitekaartje ligt achter ons. Vandaag is het voor bedrijven een belangrijk verkoopkanaal, of dat zou het toch moeten zijn. Want daar draait het om: geld in het laatje brengen en renderen. Maar is je bedrijfssite wel zo goed als je denkt? Hoog tijd om je return on investment (ROI) te berekenen. En wel met deze vier stappen.

Webdesign

Natasha Callewier

Jouw bedrijfswebsite is je uithangbord in de overbevolkte onlinewinkelstraat. Zónder kun je evengoed in een donker steegje je producten aan de man brengen. Op pagina vijf van Googles zoekresultaten, bijvoorbeeld. Maar wat kost een goede website eigenlijk?

Webdesign

Jeroen Algoet

De kogel is door de kerk: je bedrijf heeft een webshop nodig. Hópen op succes? Wij raden je vooral aan om er als een gek aan te werken. Want je online klant is kritischer dan ooit. En je concurrenten loeren altijd om de hoek. Pak het goed aan en stuw je succes naar ongeziene hoogten.

E-commerce

Thuy Nguyen

Facebook, Twitter, Instagram en ga zo maar door: het lijstje met social mediakanalen is eindeloos. Overal waar je komt, tokkelen mensen op hun smartphone. Als bedrijf zou je gek zijn als je hier je voordeel niet mee doet. Maar welke social media kies je dan en hoe pak je dat aan? En wat zijn de voordelen van elk medium? We scheppen voor eens en altijd duidelijkheid.

Social media

Natasha Callewier

De lay-out van je website is helemaal af? Goed zo! Maar wacht nog even om de champagne te ontkurken. Het belangrijkste staat nu voor de deur: de invulling. Aantrekkelijke teksten lokken immers lezers naar je website.

SEO

Nicholas Foynes

Het wereldwijde web staat nooit stil. En gelukkig maar. 2017 brengt opnieuw een hele rij nieuwigheden op vlak van design en user experience. De een al ingrijpender dan de andere. Welke trends zijn het volgen waard en waarom?

Webdesign

Thuy Nguyen

Een website is pas een succes als ie gevonden wordt. Het liefst door Google. Hoe je dat doet? Enter SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization, want gevonden worden in Google en andere zoekmachines kan je sturen. En gelukkig maar, anders blijf je eeuwig op pagina 23 van de zoekresultaten staan. En dat wil je niet, toch? Met deze tips en tricks doe je meteen beter.

SEO

Natasha Callewier

Het duurde even, maar de Belgen zijn definitief gezwicht voor e-commerce en online shoppen. Hou je vast: de inhaalbeweging is ingezet. In 2017 dendert de trein voor online shoppen stevig verder. Mét nieuwe trends. We zetten voor jou de 5 belangrijkste e-commerce trends in 2017 op een rijtje.

E-commerce

Klaas Geldof

“Da’s gene kattenpis.” Gingen de legendarische woorden van nieuwsanker Jan Becaus over het maken van een eigen website? Het kon. Want ook een website maken kost tijd en energie. Maar je bereikt er ook veel mensen mee. Tenminste als je het goed aanpakt, want daar ligt de sleutel tot succes. Hoe begin je eraan? Simpel: met deze 5 basisregels als leidraad.

Webdesign

Nicholas Foynes

Nieuwsbrieven en e-mailcampagnes zijn geliefkoosde wapens in de wereld van marketing. Je bereikt op een eenvoudige manier gigantisch veel mensen. Tenminste als je het goed aanpakt. Want in de overvloed van nieuwsbrieven moet jouw e-mail eruit springen. Hoe je dat doet? Met deze 5 tips.

Newsletters

Thuy Nguyen

Social media is in korte tijd één van de belangrijkste marketingkanalen geworden voor heel wat bedrijven. Maar social media zit niet stil. Integendeel. Technologie verandert snel en dat schept nieuwe mogelijkheden. Dit zijn de social media-trends die zich aankondigen in 2017.

Social media

Klaas Geldof

Iedereen beseft ondertussen het belang van een responsive website, waarbij de inhoud op alle mogelijke schermgroottes correct wordt weergegeven. Toch is er nog veel werk aan de winkel: veel bedrijven beschikken nog altijd niet over een mobielvriendelijke website.

Webdesign

Natasha Callewier

Je website is je online etalage. Je wil dat die er goed uitziet én klanten en leads lokt. Google Analytics toont je precies hoeveel surfers je site bezoeken, wie die bezoekers zijn en welke webpagina’s het meest succesvol zijn. En welke niet. Waarom je dat wil weten? Omdat je je site nog beter wil maken, uiteraard. Dat en veel meer doe je dankzij de inzichten en statistieken van Google Analytics. Even koppelen en je kan aan de slag.

Analytics

Thuy Nguyen

Hoera. De feestdagen komen eraan. En dat betekent cadeautjes! Dat cadeaus voor Sinterklaas, kerst of nieuwjaar steeds meer online gekocht worden, is een open deur intrappen. Vorig jaar steeg de Belgische omzet van e-commerce in het vierde kwartaal met 8 procent. Reden genoeg om ook jouw webshop of webwinkel eindejaars-proof te maken. Bijvoorbeeld met deze 5 tips.

E-commerce

Wij staan garant

voor de beste support

Jeroen is één van onze Business Developers. Hij is je eerste aanspreekpunt bij Black Lion. Samen met hem zet je een aantal belangrijke stappen bij de opstart van je web project. Benieuwd hoe we te werk gaan? Hij legt het je graag uit!

Vergeet #bluemonday ! Wij gaan voor een positieve maandag 💪 #positivethinking #blacklionbe #bluemonday #nobluemonday #happymonday

Beestige feestdagen iedereen 🌲🎅😊

Klantentevredenheid als kers op de taart bij Patisserie De Keyser! Ontdek hun nieuwe webshop www.dekeyser.net 🍰🥐🥖