b-logo.svg

De centrale database van tankstations bespaart ons gigantisch veel tijd

Sarah Timperman  –  G&V Energy Group

ter selectie_Black Lion - G&V_021.jpg
ter selectie_Black Lion - G&V_112.jpg
ter selectie_Black Lion - G&V_110.jpg

“Een nieuwe site lanceren leek me een echte uitdaging. Ik wist toen nog niet dat het ook vlot en makkelijk kan.” Aan het woord is Sarah Timperman. Als verantwoordelijke sales en marketing van G&V creëerde ze samen met Black Lion niet één, maar twee nieuwe websites. En die past ze, hoe kan het ook anders, zelf aan wanneer nodig.

“Ik wist niet dat een nieuwe site creëren ook makkelijk kan zijn”

Door de overname van de ESSO tankstations regio’s Brussel-Henegouwen & Vlaanderen is G&V Energy Group uitgegroeid tot de nummer één onafhankelijke speler op de Belgische markt van tankstations. Ze evolueerden in korte tijd van een klassiek petroleumbedrijf naar een retail groep, waardoor hun corporate website het actuele verhaal niet meer bracht.

 

Wielerfans kennen G&V ongetwijfeld: de merknaam staat sinds 2012 op de truitjes van de Lotto-Soudal ploeg. Naast het uitbaten van de tankstations is de CAPS Fuelcard de tweede grote pijler van de groep. Om deze te promoten werd gekozen om sinds 2016 het logo op de rechterschouder te plaatsen.

 

Een afzonderlijke CAPS Fuelcard website was het enige dat in dit verhaal nog ontbrak. In januari werd de ploeg voorgesteld, dus de lancering van deze site kwam ook in een stroomversnelling.

 

“De snelheid waarmee we de nieuwe site hebben kunnen creëren heeft me positief verrast”

“In oktober kozen we voor Black Lion als webpartner. Samen hadden we drie maanden om alles in orde te krijgen. Mission completed.”

 

Black Lion was niet de enige kandidaat. “Maar wel de meest gespecialiseerde met de vereiste hands-on-aanpak. Dat het Shuttle-platform toelaat om zelf pagina’s te creëren, foto’s toe te voegen of teksten aan te passen was een must have.”

 

“Nu hebben we één database voor al onze apps en lijsten. Dat bespaart ons gigantisch veel tijd”

Het blijft een uitdaging het netwerk van meer dan duizend stations up-to-date te houden. Sinds de komst van Shuttle als online platform geniet G&V van een extra en onverwacht voordeel.

 

De details en contactgegevens van alle tankstations worden bijgehouden in één database. “Die database stuurt onze twee apps aan én is de basis van alles. Voordien pasten we elke verandering manueel aan in verschillende Excel-files, met fouten en overbodig werk tot gevolg. De nieuwe database bespaart ons gigantisch veel tijd.”

ter selectie_Black Lion - G&V_021.jpg
ter selectie_Black Lion - G&V_112.jpg
ter selectie_Black Lion - G&V_110.jpg

Samen een
straffe website bouwen?

Een magische toverhoed om hoogstaande websites te bouwen,

bestaat niet maar Shuttle komt al aardig in de buurt.