b-logo.svg

Hoe Media Mates
Black Lion werd

In tien jaar tijd bouwden we met Media Mates meer dan 1.300 websites. Vanuit die praktijkervaring beten we ons vast in de creatie van het grensverleggend systeem Shuttle dat het gebruiksgemak en de kracht van de beste systemen verenigde.

 

Vandaag mag je ons Black Lion noemen. De groei en metamorfose die we doorheen de laatste jaren hebben ondergaan, was de aanleiding voor deze naamsverandering.

IMG_3746.jpg
IMG_3894.jpg

Our pride

Black Lion, dat is een bijzonder ras met een eeuwige honger naar nieuwe projecten. Alles wat we doen, doen we vanuit het hart en met volle overgave. Elke medewerker levert zijn actieve bijdrage en mag rekenen op erkenning, steun en respect.

 

We geloven dat we gepriviligeerd zijn om ons vak te kunnen uitoefenen en dat het in de eerste plaats leuk moet blijven. Een dikke 10 dus voor sfeer en gezelligheid!

bavo.jpg
bavo.gif

Bavo Declercq

Front-end Developer

Onze front-end developer Bavo mag dan wel een voetbalhooligan zijn (wat hij met een mooi woord ‘RSCA-abonnee’ noemt) maar hij heeft een hart van goud. Elke maand staat hij zomaar een deel van zijn maandwedde af aan de mensen van Apple die het wat minder breed hebben.

douglas.jpg
douglas.gif

Douglas Berckmoes

Front-end Developer

Front-end developer Douglas Berckmoes is een rustige, behulpzame en sarcastische gamer - dat hadden we nog nooit gezien. Hij heeft Franse en Spaanse roots (de sombrero was een giveaway) maar spreekt vloeiend Nederlands en W3C-compliant HTML.

jeroen.jpg
jeroen.gif

Jeroen Algoet

Account Manager

Meet Jeroen Algoet: schat van een account manager, professionele fotograaf, gerenommeerd drummer en nog zoveel meer. Bij het joggen - ter compensatie van zijn big mac fetisj - heeft hij zijn playlist graag ‘art en luje’.

nicholas.jpg
nicholas.gif

Nicholas Foynes

Project Manager

Onze project manager komt uit het verre Ierland maar je mag hem gerust in het Nederlands aanspreken. Hij houdt van overzicht en bindt graag de strijd aan met chaos, wat bevestigd wordt door het psychiatrisch verslag dat we konden inkijken.

sirik.jpg
sirik.gif

Sirik Messely

Back-end Developer

Sirik heeft een naam die doet denken aan een personage uit een Mortal Kombat spel maar gedraagt zich doorgaans vrij rustig. Sirik heeft een zwak voor Formule 1-wagens. Als back-end developer zet hij zelf ook mooie tijden neer.

jonathan.jpg
jonathan.gif

Jonathan Vercoutere

Back-end Developer

We waren al zo lang op zoek naar een back-end developer die ook kon snowboarden. Gelukkig heeft Jonathan, vader van één, al onze verwachtingen op dat vlak ingelost. Je kan bij Jonathan terecht met alle vragen over back-end development, backflips en buggy’s.

nicholas-o.jpg
nicholas-o.gif

Nicholas Olivier

Front-end Developer

We waren zo blij met onze eerste Nicholas dat we er nog een moesten hebben. Nico - zo noemen we hem -  is onze front-end developer, designer en gedomesticeerde hipster. Zijn vriendin is kapster, wat voor het dagelijkse onderhoud van zijn krulsnor goed van pas komt.

natasha.jpg
natasha.gif

Natasha Callewier

Project Manager

Voor stipte opvolging hebben we bij Black Lion een naam: Natasha. Alhoewel ze volstrekt ongevaarlijk is, vecht zij als een leeuwin om je website zo snel mogelijk online te krijgen. Als Natasha je project opvolgt, weet je eigenlijk al dat het in orde zal zijn.

birgen.jpg
birgen.gif

Birgen Demorelle

Front-end Developer

Birgen Demorelle heeft nog steeds dezelfde interesses als toen toen hij elf was: pokémon, superhelden en moshpits - de eerste op kantoor was even wennen. Ondanks zijn mentale leeftijd is hij ontzettend groot - zowel wat zijn gestalte als zijn front-end skills betreft.

thuy.jpg
thuy.gif

Thuy Nguyen

Account Manager

Thuy is onze nieuwste en meest Oosters getinte account manager. Als commerciële contactpersoon is ze een verwoed verzamelaar van tevreden klanten. Haar roots liggen in Vietnam, haar toekomst bij jouw volgende project.

klaas.jpg
klaas.gif

Klaas Geldof

Zaakvoerder

Sinds 2006 is Klaas de bezieler en zaakvoerder van Black Lion. Met zijn sterke technische bagage, gezond verstand en een kritisch oog zal hij er op letten dat alle doelstellingen behaald worden en dat je waar voor je geld krijgt.

thomas.jpg
thomas.gif

Thomas Warlop

Back-end Developer

Superhelden bestaan echt. Neem nu Thomas bijvoorbeeld: back-end developer by day, Fifa god by night. Je moet het gewoon willen zien. Meisjes tussen 18 en 25 jaar kunnen zich aanmelden met een bio en twee recente pasfoto’s want deze kanjer is vrijgezel.

IMG_3542.jpg
IMG_3618.jpg

Our advisors

Een team van externe raadgevers - laat ze ons gerust de mannen met de grijze haren noemen - helpen erover waken dat we zo professioneel mogelijk blijven werken en dat de vooropgestelde resultaten worden behaald. Elk kwartaal legt deze adviesraad ons het vuur aan de schenen.

Geert Callens

Geert Callens heeft een brede internationale ervaring in verschillende management disciplines. Hij heeft een master diploma in engineering en volgde verschillende opleidingen in bedrijfsbeheer en management vaardigheden. Geert startte zijn beroepsloopbaan in Onderzoek en Ontwikkeling bij de firma Barco. Gedurende zijn loopbaan bij Barco had hij verschillende leidinggevende functies in product ontwikkeling, marketing, strategische ontwikkeling, algemeen management en overnames. Na zijn loopbaan in Barco had hij soortgelijke functies in de metaalverwerkende industrie. Momenteel is hij actief als zelfstandig management consultant en begeleidt hij KMO’s bij het bepalen en implementeren van hun strategie.

Johan Carton

Johan Carton, handelsingenieur en bachelor Bedrijfsmanagement en Accounting, Master in Business Administration en Senior Consultant in de Innovatieve Arbeidsorganisatie, was gedurende 7 jaar directeur Marketing & Product Management bij Niko NV en is reeds meer dan 20 jaar beslagen in het strategisch uitbouwen van organisaties en in de optimalisatie van processen en de inzet van mensen. Uitgebreide knowhow in diverse sectoren zowel in nationale als internationale context. Met zijn ruime ervaring in het bedrijfsleven, coachende manier van leidinggeven en besluitvaardigheid, is hij actief in diverse raden van advies en bestuursraden. Als director Strategy & Operations bouwt hij dagelijks mee de adviespraktijk van Moore Stephens Consulting uit.

IMG_3712.jpg
IMG_3806.jpg

Our history

Net als het internet is onze organisatie in tien jaar tijd rijper en wijzer geworden. We kunnen terugblikken op een mooi traject waarvan volgende momenten ons in het bijzonder zijn bijgebleven.

11/04/2006
Media Mates bvba wordt opgericht

Vanuit ruime praktijkervaring en tomeloze passie voor het web wordt Media Mates bvba opgericht.

01/07/2006
Lancering Webmate

Van meet af aan wordt volop ingezet op eigen CMS-technologie. Het eerste systeem Webmate, waarmee de eerste honderden websites worden uitgerust, wordt goed onthaald.

01/01/2008
Verhuis naar Izegem

De eerste werknemer is een feit en Media Mates verhuist naar een nieuw kantoor in de Leenstraat te Izegem.

05/05/2009
Lancering Budgetmate

De opvolger van Webmate krijgt de naam Budgetmate en wordt uitgebreid met een layoutmodule. Grafische bedrijven zijn enthousiast over het systeem omdat ze er zelf websites voor hun klanten mee kunnen opzetten.

08/06/2011
Nieuwe huisstijl

Na vijf jaar is het merk Media Mates toe aan een rebranding: nieuwe huisstijl, nieuwe website, the whole nine yards. Het team bestaat ondertussen uit 6 fulltime medewerkers.

04/06/2015
Lancering Shuttle

Twee jaar lang trekken we ons in alle stilte terug om het ultieme CMS-systeem te bouwen. Het grensverleggend platform waarmee iedereen (en zijn moeder) complexe websites kan bouwen, krijgt de naam Shuttle.

05/10/2016
Naamswijziging naar Black Lion

De lancering van Shuttle en het groeitraject dat we na tien jaar hebben afgelegd, zijn een mooie aanleiding voor onze nieuwe naam: Black Lion.

16/01/2017
Nieuw kantoor

Het kot is te klein. Vanaf 16 januari 2017 opereren we vanuit nieuwe kantoren midden in de savanne van Kortrijk.

Samen een
straffe website bouwen?

We zetten onze tanden graag in jouw volgende webproject.