FBP

Shuttle migration
01/2018

Shuttle is constant in evolutie. Wekelijks worden er updates online geplaatst. Veel van die updates zijn verbeteringen die achter de schermen gebeuren. Bij dergelijke updates zorgen we er altijd voor dat de Shuttle-sites hier geen enkele hinder van ondervinden.

 

De voorbije maanden hebben we hard gewerkt aan een update die een groot stuk van de achterliggende werking van Shuttle aanpakt. Het resultaat is een performantere website en een gebruiksvriendelijkere interface.

Hoe gebeurt de migratie?

Elke Shuttle-site zal apart gemigreerd en getest worden. Ook uw website, of websites van uw klanten, zullen gemigreerd worden naar de nieuwe versie.

 

Wanneer gebeurt de migratie?

De migratie wordt gestart op 15 januari 2018. We streven ernaar om alle websites binnen de 2 weken te migreren. Wanneer precies welke site gemigreerd zal worden, kunnen we niet zeggen. Indien u in die periode problemen ondervindt met een website, contacteer ons dan zeker.

Wat verandert er?
Oude versie

De blokken die vroeger op pagina-niveau ingevuld konden worden, werden op template-niveau leeggelaten. Op de pagina's werden alle template-blokken getoond, ook degene die vast gedefinieerd waren in de template (zoals headers en footers).

 

Hieronder vind je een visuele voorstelling hiervan (klik op de afbeeldingen om ze uit te vergroten).

 

TEMPLATES

 

templates-before-annotated.png

 

PAGES

 

pages-before-annotated.png

Nieuwe versie

In de nieuwe versie is het leeglaten van een widget niet voldoende om hem op pagina-niveau aanpasbaar te maken. Hier introduceren we een nieuw element: placeholders. Zet in de template een placeholder op de plaats waar je wil dat op pagina-niveau content kan geplaatst worden. Op de pagina zelf zullen enkel de placeholders getoond worden.

 

Nog een belangrijk verschil is dat wijzigingen aan templates niet meer applied moeten worden. De knop "Apply template" zal dus niet meer verschijnen.

 

Hieronder vind je een visuele voorstelling hiervan (klik op de afbeeldingen om ze uit te vergroten).

 

TEMPLATES

 

templates-after-annotated.png

 

PAGES

 

pages-after-annotated.png

Nog vragen?

Heb je nog vragen of ondervind je problemen met een website? Aarzel niet ons te contacteren via support@blacklion.be of 056 960 360.