FBP

Interieurwebshop met persoonlijke aanpak voor het gewenst resultaat

Webshop voor LIVING-shop

Platform

Shuttle

Periode

Maart 2017

Onze rol

Ontwikkeling van de webshop

LIVING-shop is een interieurwebshop en specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Zij staan voor stijlvol wonen en hanteren een persoonlijke aanpak. Hun interieur- en kleuradvies helpt de klant bij de keuze van nieuwe meubelen en verlichting. Een luisterend team zorgt voor het gewenst eindresultaat.

webshop-LivingShop-desktop-1.png

De uitdaging

De oude webshop van de klant was gebouwd in een open source CMS. De shop barstte uit zijn voegen en er was bovendien nood aan een mobiele site. De nodige aanpassingen op het oude platform bleken erg duur en omvangrijk te zijn. Daarom ging LIVING-shop op zoek naar een nieuw platform dat kon voldoen aan hun noden. En dat werd dus Shuttle.

Onze aanpak

We bouwden een volledig nieuwe webshop met zo’n 3000 artikelen. De webshop werd onderverdeeld in producten en varianten wat structuur biedt aan de eindklant. Vóór onze samenwerking had LIVING-shop een andere domeinnaam. Om de goede ranking van de site te blijven garanderen, hebben we de nodige redirects voorzien. Tot op vandaag volgen we dit consequent op samen met de klant. Zoekmachineoptimalisatie is namelijk een voortdurend proces van opvolging en bijsturen waar nodig.

Het resultaat

Bezoekers van de nieuwe webshop kunnen in een handomdraai producten bestellen. Zo verloopt niet alleen het aankoopproces voor de bezoeker op een efficiënte manier, maar ook voor LIVING-shop betekent dit een gestroomlijnde afhandeling van hun orders. Verschillende telefoons en e-mails zijn uitgespaard voor zowel LIVING-shop als hun klanten.

We creëerden een professionele webshop die niet enkel grafisch sterk is, maar ook vertrouwen uitstraalt.