FBP

Een webshop met een uitgebreid aanbod aan exotisch wild

Webshop voor Naturalfoodonline

Platform

Shuttle

Periode

December 2016

Onze rol

Ontwikkeling van de webshop

NaturalFoodOnline.eu is een initiatief van Deli Ostrich. Via de webshop levert de groothandel exotische voeding rechtstreeks aan particulieren. Hun webshop bevat exotisch wild, iberico varkensvlees, bereidingen of entomofood. Heerlijk én eerlijk, voldoen ze aan de strengste Europese kwaliteitseisen en hebben het grootste respect voor dier en milieu.

webshop-NaturalFood-desktop-1.png

De klant aan het woord

De navigatie is intuïtief, bestellen is eenvoudig: de reacties op het online shop-proces zijn zeer positief

 

“Het zijn spannende tijden. Eindconsumenten hebben andere vragen en noden dan retailers. De reacties op de webshop zijn sowieso positief: van navigatie, bestelverloop tot levering. De eerste maand deed de webshop beter dan verhoopt. Gekoppeld aan een stevig marketingverhaal moet de shop nu groeien.”

 

Zowel de webshop als de corporate site zijn gebouwd in Shuttle. Vanuit één account beheer ik beide sites

 

Voor het gemak van de online shopper is de webshop netjes ingedeeld in categorieën: van exotisch vlees tot eetbare insecten. Elk product gaat gepaard met foto’s, voedingswaarden en recepten ter inspiratie. “We leverden in een Excel-file alle informatie aan. Black Lion integreerde alles in de webshop. En als er zaken aangepast of toegevoegd worden, doe ik dat gewoon zelf”, vertelt kwaliteitsverantwoordelijke Bram Heindryckx. De keuze voor een webshop via het Shuttle-CMS-systeem heeft ook een ander voordeel. Ook de corporate site van Deli Ostrich is hierop gebouwd. Vanuit één account beheert Bram beide sites.

 

Met een klik op de knop verwijderen we of voegen we betaalmogelijkheden toe

 

Een online shop kan mooi en aantrekkelijk zijn, maar als handelaar is één zaak belangrijk: een eenvoudig en betrouwbaar betaalsysteem. Op aanraden van Black Lion koos NaturalFoodOnline.eu voor Molly. “En dat werkt perfect in combinatie met Shuttle. Met een klik op de knop kunnen we betaalmogelijkheden toevoegen of verwijderen.” Hoewel het kan, is de webshop nog niet gekoppeld aan het interne ERP-systeem. Dat heeft één reden: “We zijn momenteel op zoek naar een nieuw ERP-systeem. Vanaf die er is, koppelen we alles voor een nog efficiënter verkoopproces. Al mogen we vandaag niet klagen: alle bestellingen zijn makkelijk op te volgen.”

webshop-NaturalFood-phone-1.png
webshop-NaturalFood-phone-2.png
webshop-NaturalFood-phone-3.png