FBP

Vertalingen en taalopleidingen op maat

Website voor Verlingua

Platform

Shuttle

Periode

Januari 2017

Onze rol

Design en ontwikkeling van de website

Verlingua is – de naam doet het al vermoeden – een Vertaalbureau. Online is het bureau aan haar derde website toe. De eerste in Shuttle. “De site is nog maar twee maanden live en ik merk nu al dat ik heel wat nieuwe klanten genereer. De respons is gewoon groter”, vertelt zaakvoerder Christophe Vercruysse.

webdesign-Verlingua-desktop-1.png

De klant aan het woord

Voor Shuttle kreeg ik een handleiding in pdf. Maar eerlijk: die heb ik amper nodig. Alles wijst zichzelf uit.

 

Verlingua startte in 2008 en groeide uit tot een centrum dat naast vertalingen ook taalopleidingen voor bedrijven aanbiedt en taal- en studiebegeleiding voor leerlingen en studenten. “We zochten nog naar de juiste communicatie voor ons uitgebreid aanbod”, aldus Christophe. “De mensen van Black Lion hebben ons daarbij geholpen. Ze dachten met ons mee om de site duidelijk te structureren. Hun basis werd de aanleiding om ons aanbod duidelijk te stroomlijnen voor onze verschillende doelgroepen: zowel bedrijven als particulieren.”

 

Het design valt zo goed in de smaak dat we onze huisstijl geleidelijk aanpassen aan het site-ontwerp.

 

Met andere woorden: de online hulp kreeg ook in het businessmodel van Verlingua een verlengstuk. En daar bleef het niet bij. Ook de huisstijl werd licht aangepast voor het gebruik online. “Die valt zo goed in de smaak dat we de nieuwe stijl nu voor onze andere communicatie gebruiken.” Of hoe een nieuwe website een volledige make-over stimuleert.

 

Open platformen zijn handig om een site te bouwen, maar je botst altijd op beperkingen.

 

Christophe beheert de Verlingua-site zelf. “Dat heb ik altijd gedaan. De vorige site zette ik zelf op  via een openbaar online platform. Dat liep goed, maar bij zo’n systeem bots je altijd op beperkingen. Zo kon ik geen andere talen toevoegen, wat voor een vertaalbureau natuurlijk onaanvaardbaar is. Met Shuttle heb ik hetzelfde gebruiksgemak en zijn alle beperkingen verleden tijd. En het blijft betaalbaar.”

 

Black Lion spoorde óns aan om vaart te maken. Ja, het ging snel!

 

En dat het soms snel kan gaan, bewijst de timing van de nieuwe site. “Vorige zomer informeerde ik naar de mogelijkheden. Twee maanden later stond alles klaar. Als er vertraging was, lag dat vooral aan mezelf.”

webdesign-Verlingua-phone-1.png
webdesign-Verlingua-phone-2.png
webdesign-Verlingua-phone-3.png